Business cultuur samengevat

Waarom investeren in Verenigde Staten?

Redenen om te investeren

Internationale kopers kochten van april 2021 tot maart 2022 voor $ 59 miljard aan Amerikaanse woningen, een stijging van 8,5% ten opzichte van het voorgaande jaar en doorbraken een reeks van dalingen van drie jaar.

Buitenlanders kunnen ook in de Verenigde Staten beleggen om het risico te diversifiëren, vooral als het rendement op de Amerikaanse financiële markten weinig verband houdt met het rendement op de binnenlandse financiële markten van hun eigen land.

Geografie en populatie

De Verenigde staten van Amerika, afgekort VS, vaak Amerika genoemd, is een federatie die bestaat uit 50 staten en district of Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen. Amerika heeft in totaal ca. 335 miljoen inwoners.

 

De VS is veruit de grootste economie ter wereld. De Amerikaanse economie is ruim 23 keer zo groot als die van Nederland. De VS is na China het tweede land in de wereldwijde export van goederen. Waar China 2 003 miljard euro aan goederen exporteerde in 2017, was dit voor de VS 1 369 miljard euro.

Economie

De onroerendgoedmarkt is duidelijk een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse economie en vertegenwoordigt vandaag 18 procent van het nationale bruto binnenlands product (bbp). Naar schatting draagt elke aankoop van een huis ongeveer $ 94.000 bij aan de Amerikaanse economie.

 

Eigenwoningbezit creëert welvaart voor Amerikaanse huishoudens. Eigenwoningbezit stelt huizenkopers in staat om eigen vermogen op te bouwen door een goedkope hypotheek af te lossen op huizen die over het algemeen in waarde stijgen in de loop van de tijd.

 

De Verenigde Staten hebben een open en toegankelijke markt. Buitenlandse kopers hebben weinig beperkingen wat betreft het type, de locatie of de waarde van onroerend goed dat ze willen kopen, bezitten, verkopen en nalaten aan erfgenamen. Redenen om te investeren.