resort_bonaire_b2.4_-_true_media_culture-44-min
96 m²
$ 495.000

Luxe penthouse gelegen op Resort Bonaire

Mogelijkheid voor recreatief eigen gebruik, korte en lange termijn verhuur. Indeling Dit resort bestaat uit 6 appartementencomplexen in de populaire...

Lees hier meer
la-vista-resort-c-6-10282022-115658-2-1000x563
53 m²
€ 148.192

Piscadera, appartement op de eerste verdieping met uitzicht, Curacao

Eén slaapkamer appartement, met een panorama uitzicht over zee ligt in de populaire wijk Piscadrea. Op een van de hoogste punten kijkt...

Lees hier meer

Business cultuur samengevat

Waarom investeren in het Caribisch gebied?

Geografie en populatie

De geografische indeling van de zes Caribische eilanden is als volgt: Aruba, Curaçao en Bonaire behoren tot de Benedenwindse en Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba tot de Bovenwindse Eilanden. Deze bovenwindse eilanden liggen 1000 kilometer noordelijk dan de Benedenwindse eilanden. Deze zes eilanden zijn allemaal tussen 1631 en 1648 door Nederland veroverd.

 

Sinds 2010 zijn Curaçao en St. Maarten – net als Aruba – autonoom land in het Koninkrijk der Nederlanden. Bonaire, St. Eustatius en Saba zijn sindsdien gemeenten van Nederland.

 

De taal die wordt gesproken op de eilanden is verschillend, in Aruba en Curaçao is Papiaments de dominante taal, op de overige eilanden wordt voornamelijk Engels gesproken. De officiële taal op de eilanden is Nederlands. Daarnaast heeft ook nog een groot deel van de bevolking Spaans als moedertaal, een grote mix van talen is dus te zien op de eilanden.

 

Het grootste en bekendste eiland is Curaçao. Het heeft een inwonersaantal rond de 155.000 en lig slechts op zestig kilometer van het Zuid-Amerikaanse vasteland.

Economie

Op dit moment bestaat het Caribisch gebied uit een aantal nogal geïsoleerde economieën die sterk afhankelijk zijn van toerisme, waardoor de wereldeconomie een grote invloed heeft op hun welzijn.

 

Het aantal verkochte woningen in het Caribisch gebied is fors aan het groeien. Het CBS spreekt zelfs over een extreme groei van de verkoopprijzen. Er zijn op het moment niet voldoende geschikte woningen in het Caribisch gebied beschikbaar. Voornamelijk is er veel vraag vanuit pas afgestuurde en gepensioneerden. Hiernaast zijn er natuurlijk veel vakantiegangers die jaarlijks de eilanden komen bezoeken.

 

De gemiddelde regen die valt per jaar ligt rond de 1000 mm. Op de benedenwindse eilanden valt er gedurende het jaar net iets meer regen dan op de Bovenwindse eilanden. Gemiddeld hebben de eilanden het gehele jaar 8 zonuren per dag, waardoor deze eilanden onder toeristen zo populair zijn. In de avonduren kan er meer wind komen waardoor het koeler kan zijn. De reistijd per directe vlucht naar de eilanden is rond de 10-12 uur. Een retourvlucht kost zo rond de 1000 euro.