paragon_lobby-min
60 m²
$ 230.000

LEEF HET LEVEN IN HET TRENDY BUSINESS BAY VAN DUBAI

Geniet van de voordelen van trendy, gemeenschapsgericht wonen en alle voorzieningen die je wenst. The Paragon is ontworpen voor de...

Lees hier meer
beachfront-i2-min
100 m²
$ 460.000

Complex op Palm Jumeirah, Dubai

Emaar Beachfront is een combinatie van luxueuze architectuur en comfort in één complex op een privé, kunstmatig eiland van Palm...

Lees hier meer

Business cultuur samengevat

Waarom investeren in Dubai?

Redenen om te investeren

De verwachting is dat ontwikkelaars komend jaar tot 60.000 woningen zullen opleveren. Deze ontwikkelaars bieden stimulansen zoals flexibele betalingsplannen en ontheffingen van registratiekosten om hun sites te verkopen.

De regering had ook geholpen om de markt een boost te geven met een uitbreiding van het 10-jarige gouden visumprogramma en nieuwe verblijfsvergunningen voor gepensioneerden en thuiswerkers. Bovendien is het belastingklimaat gunstig net als de temperaturen. Mits je van warm weer houdt.

Geografie en populatie

De Verenigde Arabische Emiraten bevinden zich eigenlijk geografisch in wat we meestal het Midden-Oosten noemen. Het grenst aan de Golf van Oman en de Perzische Golf, tussen de landen Oman en Saoedi-Arabië.

 

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) ontstond in 1971 na de fusie van zes staten: Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Sharjah, Dubai en Umm al-Quwain. Een zevende staat, Ras al-Khaimah, trad in 1972 toe tot de federatie.

 

De VAE, ook wel eenvoudigweg Emirates genoemd, heeft een bevolking van bijna 10 miljoen (schatting 2022), met een gemiddelde leeftijd van 30,3 jaar.

 

De drie grootste emiraten zijn: Abu Dhabi, Dubai en Sharjah. Hier woont ongeveer 85% van de bevolking, waarvan meer dan driekwart moslim is.

Economie

De VAE heeft een extreem open economie. De Heritage Foundation rangschikte de VAE als de 33e meest vrije economie ter wereld. Het staat op de eerste plaats in de regio Midden-Oosten en de algehele score ligt ver boven het wereldgemiddelde.

 

Vanaf 2020 keurde de VAE, tal van wetten goed die het mogelijk maakten om buitenlands eigendom van bedrijven en langdurig staatsburgerschap te verlenen aan buitenlanders.

 

De VAE is echter sterk afhankelijk van olie. Het heeft de op zeven na grootste reserves aan ruwe olie en de olie-export is goed voor bijna een kwart van het BBP. De afhankelijkheid van de VAE van olie zal een uitdaging op de lange termijn blijven.

 

De huidige Economische Visie 2030 van de VAE richt zich onder meer op economische diversificatie en het verminderen van de afhankelijkheid van olie. De VAE wil een grotere focus leggen op kennisindustrieën.