1bead745211c448bba7446c5ceb5449b
75 m²
€ 227.000

Nieuwbouw project in Nazaré

Zeer luxueuze appartementen met zicht op Nazaré, de stranden, oceaan & jachthaven. Unieke setting met tal van extra’s zoals 24/7...

Lees hier meer
167_2160
275 m²
€ 375.000

Vrijstaande woning in Belmonte , Portugal

Deze fijne, sfeervolle woning, heeft alle woongemak (inclusief 4 slaapkamers, 3 badkamers met 1 jacuzzi) op de begane grond met...

Lees hier meer
911_2160
145 m²
€ 425.000

CO Cerro MouroTOWNHOUSES Barao de Sao Joao, Portugal

24 ECO-LUXE WONINGEN IN BARÃO DE SÃO JOÃO, ALGARVE, PORTUGAL Als je op zoek bent naar een eco-luxe woning in...

Lees hier meer

Business cultuur samengevat

Waarom investeren in Portugal?

Redenen om te investeren

De meeste delen van Portugal zijn zonnig. De zon schijnt in het noorden ruim 2400 uur per jaar en in het zuiden (Algarve) zelfs ruim 3000 uur per jaar. De gemiddelde dagelijkse hoeveelheid zonneschijn verschilt van 4-5 uur per dag in de winter tot 10-11 uur per dag in de zomer in het noorden.

 

Vliegtickets beginnen al vanaf 70 euro. Portugal is slechts 2.5 uur vliegen. Daarnaast is het een populaire vakantiebestemming van vele toeristen. Je kunt je woning in veel plaatsen aanbieden op Airbnb en een mooi wekelijks rendement maken.

Waarom betrouwbaar?

Wij werken alleen samen met CIPS gecertificeerde makelaars. Door via ons je zoektocht te starten naar een leuke woning bespaar je niet alleen tijd maar ook een hoop ellende. Wij kennen lokale makelaars met een erecode uit ons internationale netwerk. Deze makelaars zijn gecertificeerd en spreken soms zelfs Nederlands.

 

Er komt veel kijken bij het kopen van een huis in het buitenland. Via ons netwerk weet je zeker dat je zakendoet met een betrouwbare partij die up to date kennis heeft van de lokale markt en regelgeving. Slim aankopen doe je met een makelaar uit ons netwerk. Meld je vandaag nog aan en start met jou zoektocht naar een droomwoning.

Geografie en populatie

Portugal beslaat het grootste deel van de Atlantische kust van het Iberisch schiereiland. De lange, gedeelde landgrens met Spanje is vrijwel ongewijzigd gebleven sinds een verdrag uit 1297 tussen de twee landen de Algarve afstond - het meest zuidelijke deel langs de Middellandse Zee.

Economie

De economie van Portugal is meer afhankelijk van landbouw en industrie, met name op het gebied van visserij, dan in andere EU-landen.

 

De huizenmarkt in Portugal is de afgelopen jaren zeer sterk gebleven, mede door de nadruk die de overheid legt op het aantrekken van buitenlandse investeerders. De prijzen stegen tot eind 2020, hoewel dit een vertraging betekende in vergelijking met de afgelopen jaren.

 

De totale vraag verzwakte ook in 2020 na jaren van sterke stijgingen. Relatief gezien zijn de aankoopkosten in Portugal laag. De economie van Portugal is meer afhankelijk van landbouw en industrie, met name op het gebied van visserij, dan in andere EU-landen.