524_2160
118 m²
€ 139.900

Avenida Hacienda del Alamo 430320 Fuente Alamo, Spanje

Dit prachtige appartement, gelegen op de begane grond van Los Olivos in Hacienda Del Alamo, is een unieke kans voor...

Lees hier meer
569_2160
65 m²
€ 149.900

Calle Vivaldi 3003193 San Miguel de Salinas, Spanje

Wij zijn verheugd u een nieuw hoogwaardig laagbouwproject met maisonnettes te presenteren, omringd door velden met citroenbomen, groene zones en...

Lees hier meer
569_2160
309 m²
€ 560.000

Benijófar 03178 Benijófar, Spanje

Benijófar is gelegen aan de Costa Blanca Zuid, op slechts 9 kilometer afstand van de prachtige uitgestrekte zandstranden van Guardamar....

Lees hier meer

Business cultuur samengevat

Waarom investeren in Spanje?

Redenen om te investeren

Gemiddeld heeft Spanje jaarlijks 2.500 zonuren terwijl Nederland tussen de 1.500 en 1.550 zonuren heeft en België gemiddeld 1.564 zonuren heeft. In Spanje zijn de zonuren niet overal hetzelfde en er is een groot verschil tussen het zuiden en het noorden van het Spaanse vasteland.

 

Ook is Spanje vanaf Nederland slechts 2.5 uur vliegen. Daarnaast zijn er geen beperkingen op de aankoop of eigendom van onroerend goed door buitenlanders. De kustlijn en eilanden van de Middellandse Zee zijn favoriete bestemmingen voor gepensioneerden en vakantiegangers uit het Verenigd Koninkrijk en Noord-Europese landen.

 

De Spaanse economie kende in 2020 een grote teruggang. Na jaren van groei stagneerde de Spaanse huizenmarkt vanwege pandemische beperkingen. Er zijn geen beperkingen op buitenlands eigendom. Buitenlandse kopers zijn goed voor een groot percentage van alle huizenverkopen in Spanje.

Waarom betrouwbaar?

De Spaanse economie kende in 2020 een grote teruggang. Na jaren van groei stagneerde de Spaanse huizenmarkt vanwege pandemische beperkingen. Er zijn geen beperkingen op buitenlands eigendom. Buitenlandse kopers zijn goed voor een groot percentage van alle huizenverkopen in Spanje. Veel zonuren per jaar en een gunstige ligging ten opzichte van Nederland.

Geografie en populatie

Spanje heeft ongeveer 47 miljoen inwoners. De twee grootste steden in Spanje zijn Madrid en Barcelona, die goed zijn voor bijna een kwart van de populatie.

 

De officiële taal is Spaans met twee primaire dialecten, Castiliaans of Castellano. Catalaans wordt gesproken in Barcelona en de sprekers beschermen hun taal fel.

 

Spanje beslaat het grootste deel van het Iberisch schiereiland, dat het deelt met Portugal. Naast het vasteland omvat het Spaanse grondgebied de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Balearen in de Middellandse Zee. De Pyreneeën bepalen de noordelijke landgrens die Spanje van Frankrijk scheidt. Het deelt het kleine schiereiland Gibraltar met Groot-Brittannië.

Economie

Spanje is over het algemeen sneller gegroeid dan veel van de andere EU-landen, maar deelt veel van dezelfde mondiale uitdagingen. De economie groeide zowel in 2018 als in 2019, maar in 2020 kende Spanje een aanzienlijke economische krimp van meer dan 10% als gevolg van strikte lockdown-maatregelen. De economische prognoses van de EC voorspellen dat Spanje de komende jaren een herstel zal doormaken en tegen eind 2022 zal terugkeren naar pre-pandemische niveaus